×

Правила за обучението

Ефективна сила за обучение се основава на 10 основни принципа, спазването на които оказва значително влияние върху качеството на резултатите. Това е до вас, за бързо увеличаване на чистата мускулна маса? Искате безопасен и контролиран начин да увеличите вашата сила и издръжливост? Научете 10 правила за силови тренировки, които ще ви помогнат да получите по-добри резултати в най-кратки срокове.

rules

Правилата на силовата тренировка-това е компилация от съвети, предназначени главно за начинаещи, които искат да започнат да практикуват с повече натоварване или със собственото тегло на тялото. Познаването на основните правила ще ви помогнат да се избегнат често срещаните грешки, а също така ще подобри безопасността и ефективността на упражнения.

1. Правилата на силовата подготовка: определяне на целта на тренировка

Определяне на целта на упражненията – това е първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете тренировка с тежести. Целта влияе върху всеки аспект на тренировка: вид, честота, продължителност, тежест на избор.

Липсата на възложени цели затруднява нашата мобилизиране преди началото на тези усилия, и затова ефектите не са видими толкова бързо, колкото и ние това искаме.

За да направи резултатите от усилията е още по-добре, трябва да се усъвършенства своята цел-не само да се определи, защо ми се обучават, но и какви специфични ефекти очаквам, например. “Аз искам да се спра и укрепване на корема и бедрата “, “аз искам да се разшири бицепс”, “аз искам да отслабнете 5 см в талията” и т.н.

2. Правилата на силовата подготовка: тренируйтесь по плана на тренировки

Определяне на тренировъчния план е следващата стъпка, която ще помогне за поддържане редовността на тренировките и ще осигури бързата поява на ефект на физически упражнения. Учебната програма включва информация за честотата на тренировки (колко пъти в седмицата трябва да мине), тяхната продължителност, броя на повторенията и вид упражнения, използвани (например вторник – упражнения за краката и раменете, Сряда – кардио тренировка с велосипед, четвъртък упражнения за гърдите и корема, etc.).

rules2

Крайната форма на тренировка план зависи от избрания от нас метод за тренировка – друга честота тренировка включва тренировка на цялото тяло с всички групи мускули (след това ние тренируемся 2-3 пъти в седмицата) и друга тренировка, изолированную на машини (в този случай вие можете да тренирате по-често, обаче, една мускулна група, не може да се тренира по 2 пъти в седмицата).

3. Правилата на тренировките: регулиране на натоварването в своите възможности

Регулиране на натоварването във възможностите на организма е ключов въпрос, който определя скоростта на напредъка на стрелба в тренировка. Твърде ниско натоварване може да забави появата на резултатите от упражнения, от своя страна, е твърде висока, това може да доведе до претрениране и пълно спиране на растежа на мускулите.

Като цяло се смята, че един силовата тренировка със средна интензивност не трябва да продължава повече от 30 минути (без да броим тренировки и хладилник упражнения). Повторение трябва да бъдат изпълнени толкова много, за да завърши поредица от до пълна загуба на сила (т.е., ако ние не даваме съвети, за да изпълни десето повторение на технически правилно, ние правим 9 пълни повторения).

rules3

Една серия не трябва да съдържа повече от 15 повторения за големи мускулни групи и 20 повторения по-малко. Това, обаче, е показателен инструкции за подробности трябва да се инсталира в съответствие с принципите на този метод на обучение, както по-добре да се хармонизират с личен треньор.

4. Правилата на тренировките: погрижете се за правилната техника

Начинаещи, които никога не са обучени, трябва да премине няколко тренировки под ръководството на персонален треньор. Това е особено важно в случай на хора, които искат да тренират във фитнес залата, за изграждане на мускулна маса.

Инструктор е не само да покаже как да се справят с отделни уреди, но и ще даде съвети за правилното хранене, ще покаже най-често срещаните грешки и помогне да определите най-подходящия план за тренировки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *