×

физическа форма

Физическата активност е неразделна част от живота. Упражнения правим през ден-за-ден на живота, когато градина, къща , ние запази любимец на разходка.

physicalactivity

Различни други видове физическа активност са спортни, а също уелнес задачи, които могат да се изпълняват по различни начини: с ниска, много организирани отделни забавни начини. Въпреки, че всички ние сме свикнали с резултатите от физическа активност за здравето, свободното време, много от нас все още се държи, докато седи в колата, на работното място или пред телевизора.

Какви са рисковете от физически упражнения и по-малко активен начин на физическа форма?

Въпреки увеличаване на разнообразието от осъзнаването на благоприятно въздействие върху здравето и доброто настроение, което ни дава упражнения за 60% от възрастните са нередовни активен или не е активна. Въпросът физическа форма е, че децата в Хърватия все по-активни физически. и 19,3% момичета повече от два часа на ден, наслаждавайки се на телевизор, а също и в същото време, в между 12 и 18% от учениците повече от 2 часа на ден, за да прекарват времето си, играейки в “играта” на вашия компютър. 61.3% от децата, както и 57.4% от дама, или най-малко веднъж в седмицата на пътуване с велосипед (по 30 минути или дори повече).

19.1% от децата и 28,9% дама включени или да стартирате един път (или по-малко) на седмица (национално проучване: В. Петрович, т.н.). Тези данни протест не е достатъчно на физическата активност на деца и тийнейджъри, изисквания към подреден видове физическа активност.

Физическо възпитание в училище не е достатъчно

както и необходимите системни промени в институцията на образователни програми от гледна точка на увеличаване на часова цена, обаче начини за реализиране на физическа активност. В тази възраст започва развитието на променливи опасен за събитие на риска за здравето и постоянни условия.

physicalactivity3

Липсата на физическа активност увеличава риска от рак, сърдечно-съдови заболявания, ракови клетки, инсулт, хипертония, захарен диабет, както и водещите причини за смърт на възрастни в индустриализираните страни.Пу-това е наистина отрицателен резултат на емоционално благополучие. Корпус извършени за дейности, така както ние днес, по-малко за “ние”.

Процедури прегърна редовни физически упражнения в възраст, като правило, се намира в зрелия си живот. Според различни изследвания, възрастните, които често са взели участие в учения, навик приет в младежки. Развитието на тази рутина в детски години, се определя като първичен елемент, който влияе върху спазването на редовна физическа активност в зряла възраст. Въпреки това, той никога не е твърде късно за промяна на практиката, както и да правим упражнение като основен компонент на ежедневието. Това ни позволява, както и на възрастните хора да останат по-дълго самостоятелен и независим от всеки човек.

Колко упражнения трябва?

За постигането и запазването на добро здраве предложи на физическата активност в продължение на най-малко тридесет минути многото дни в седмицата (Американски колеж по спортна медицина). Тази дейност не трябва да бъде спортна дейност. Обикновен ниво на физическа активност, достатъчен чувство, свеждане до минимум на рисковете за здравето, а също така предпазват от болести. Задачи здравина инструмент се взема предвид, в които ние можем нормално да се говори. Стабилно увеличаване на физическата активност в продължение на 8-12 седмици може да подобри физическото си състояние.

physicalactivity2

Влияние на физическата активност са кумулативни. По този начин можете да буквално да бъде активна тридесет минути в континуум, два пъти в продължение на петнадесет минути, или 3 пъти по десет минути. Например, няколко минути, прекарани работейки в градината, можете да стълби, разхождащи се кучета или на танци.Ефектът е приблизително същият.
Как са преплетени един с различни други физически и психически с физическа активност?

Физическата активност е тясно свързана с психическото здраве. Нашето тяло е подредена, както и като малко устройство с различните системи “коментари” или “кръг на кръвообращението”. И нашите емоционални състояния наистина има физиологични реакции на нашето тяло. Нашите мисли и чувства физически случаи. Също физическа активност, системата на “обратна връзка” въздействие на емоции и психическо здраве.

Очарователни са достатъчно нови инструкции в психиатрична терапия, която включва в себе си физическата активност като начин за дейности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *